Tuesday, April 19, 2011

Jom Kita Bercinta..

Assalamualaikum...http://www.cute-smiley.com
Kali ni aku nak ajak korang semua bercinta.http://www.cute-smiley.com Suka tak???? Of course la kan. Sape la tak suke bercinta. Hehe.

Kalo aku pegi blogwalking kat blog2 lain, he2 mesti ada punya gambar pakwe and makwe dia. HO3. Indah bebenor nampak. Siap ngn kata2 "Peganglah cinta seeratnya, jgn lepaskan ia pergi". Adussss!! Jiwang karat sih. Tau pun cinta tu perlu dipegang erat. Hurmm. Disebabkan nampak cam indah je bila bercinta ni, ape lagi, jomla kita bercinta. Hu2. Tapi aku nak ajak korang bercinta bukan ngn manusia. "Eh sape??hantu ke??oohh tidaaakk!!"http://www.cute-smiley.comHe2. Taklah. Aku nak ajak kita semua bercinta dengan Pencipta kita. Mesti dah tau sape yang aku maksudkan tu. ^^. Tak rugi kalo kita cinta DIA Sebab DIA la yang boleh bantu kita saat kita susah. DIAlah sebaik2 tempat kita mengadu. DIAlah yang Melihat segala kelakuan kita. DIAlah yang boleh bantu kita masuk syurga. Hebatkan DIA?? Amacam?? Nak bercinta tak?? Joom ler.http://www.cute-smiley.com Hehe. Mula2 kalo nak bercinta tu, kena kuar dating kan?? Ada yang dating sampai tgh mlm. Tapi kalo dgn DIA, kita ada waktu istimewa untuk dating. Waktu yang best untuk kita dating ngn DIA adalah sepertiga malam. Saat orang lain duk tengah syok proses air liur basi. He2. Uwaaa..Romantik kan??

Kalo dating ngn pakwe yg ada skang ni (bg yg blum kawin) sah2 la dpt dosa. Tapi kalo dengan Dia, eiiii..bestnyer. Leh ngadu kat Dia. Manja2 ngn DIA, nangis sebab DIA. Bestnyerrrr!http://www.cute-smiley.com Sebab DIA MENDENGAR SEMUANYA. Kalo kita ada problem, kita ngadu kat DIA. InsyaAllah DIA tolong. Bestkan? Cam manja gitu. Alaaa, manja dengan DIA, ape salahnya kan? Baik untuk pemantapan iman dan akidah. Jangan risau, sebab DIA terima semua cinta yang dihulurkan padaNYA. Tapi kita takleh jeles. Sebab semua WAJIB cinta DIA.

Kalo dah cinta, mesti akan timbul rasa sanggup berkorban. Ala, cam couple2 skang ni la, bila bercinta je " Lautan jerung pun sanggup I renangi tau". Humph! Btol ke?? Hehe. Tapi kalo ngn DIA, konpem korang+aku sanggup buat ape je. Biasala bila dah mabuk cinta, sanggup buat ape sahaj untuk kekasih. Dengan ni, kita takkan rasa berat hati nak bagi sedekah, zakat tlg org miskin dan sanggup BERJUANG MELAWAN NAFSU. Bestkan?? Rasa cemburu pulak kat Rabiah, * wali Allah. Rabiah sgt cintakan DIA, sampaikan sanggup tolak lamaran Raja Basrah. Waaa, hebatnya kuasa cinta padaNYA ni. Ye la, bila da syok, mesti tak sanggup nak curang kan? Mesti la rasa setiap saat tu nak bersama ngn yg DICINTAI kan?? Betul tak?? Alaa, toksah tipu,http://www.cute-smiley.com aku dah jelajah setiap blog yg ade pakwe/mkwe ni yg duk gtau, "stiap saat aku nak bsama si dia". Jadi perkara yang sama akan berlaku pada kita bila kita betul2 sayang dan cinta DIA. Mesti nak bersama denganNYA setiap saat dan detik. Bestnyerrr! INDAHNYA CINTA INI. Jangan risau la, sebab DIA terima semua yang sudi cinta DIA. Tak kira boys or girls. Ok, kalo camtu jangan takut jangan ragu untuk bercinta denganNYA. Tiada keburukkan langsung.!! Tapi penuh dengan kebaikkan. Jadi jomla kita bercinta denganNYA. Kalo boleh, ungkapkan sekarang, dan buktikan cinta kita padaNYA. Dan tetapkan diri ini untuk 'dating' denganNYA. Saat tu, bleh la kita manja2, ngadu la ape yang nak ngadu pom.http://www.cute-smiley.com Konpem 100%http://www.cute-smiley.com korang+aku akan rasa lega dan tenang yang amat. ^^. Jadi aku amik la kata2 orang yg sdg mabuk cinta ngn pakwe or makwe dia ni "Peganglah cinta seeratnya dan jangan lpeaskan ia pergi". Aplikasikan kata2 untuk Rabb kita, CINTA kita. Wallahualam.http://www.cute-smiley.com

P/S: Sampaikan pada kawan2 yer.http://www.cute-smiley.com


20 comments:

  1. I like ur post!
    bagus saling mnasihati ni..:)

    ReplyDelete
  2. tengs teya..^^..kata2 awak buatkan sy bersemangat

    ReplyDelete
  3. huhuhu sangat setuju..
    kat blog saya, takda lah adegan manja2~ gmbar pn takda haha..

    cukup bersyukur dengan nikmat yang Tuhan beri sekarang..cintailah DIA, dan yang lain akan datang dengan sendirinya..kan?

    ReplyDelete
  4. cinta hakiki hanyalah cinta Ilahi:)

    kalau kita cintakan Dia,insyaAllah Dia akn ketemukan kita dgn org yg mencintai Dia

    ReplyDelete
  5. Dedetz: ^^..yer, cintailah DIA..insyaAllah kita akan bahagia..

    Alexa yussida: Betul ! cinta hakiki adlah cinta Illahi..crilah juga org yg mencintaiNYA sbg. teman hidup ini..^^

    ReplyDelete
  6. wallawee..
    kuat dia blogwalking, dah jajah SETIAP blog yang berkapel.. haha..

    btw, nais entri mokcik..
    aku suka last word tu..

    "Peganglah cinta seeratnya dan jangan lepaskan ia pergi"

    ReplyDelete
  7. Hansyirah: hehe.takdop la sapa aku gi jelajoh sumo blog hop wat psl kapel. ^^. suka last word yer??hu3 aplikasikan sebaiknya ke arah cintaNYA ye..huhu

    ReplyDelete
  8. yea betol..bercinta dgn yang maha agung lebih dr segalanya!

    ReplyDelete
  9. jom le bercinta ramai-ramai kat masjid~ ^^

    ReplyDelete
  10. Bagus analoginya.. senang dihayati.. thanks atas peringatan.. =)

    ReplyDelete
  11. aku kalau bercinta..mesti pegang pegang..ya Allah..doakn ehh
    arap2 aku ok je =)

    ReplyDelete
  12. i like this post very much

    ReplyDelete
  13. sori lambat bace.. :)

    bagus entri ni.. just nice..
    cantik idea..
    senang utk dijadikan ikhtibar.. insyAllah.. ^^

    tq utk peringatan yg membina..hehe

    ReplyDelete
  14. Waw , Nice Entry .... i agree with u'r argument ,, aku pun akan coba untuk shalat tahajud seperti apa yang kau bilang ... Keep Posting

    :)

    ReplyDelete
  15. Miz sunshine :sama2..semoga dapat pengisian kat sini..^^

    Far8: eh pegang2..hehe..errkk tolong jgn pgg2 erk..sy doakan semoga awak dan sahabat2 yg lain terpelihara dari maksiat.

    Kak amal: takper..kan kak amal in da exam mood ^^..tq atas pujian tu and semoga dapat pengisian. ^^

    ReplyDelete
  16. thenightmareside: tq sudi baca entri nih..^^ semoga kamu juga mendapat rahmat dariNYA..

    ReplyDelete
  17. I love ISLAM & I love ALLAH .... :)

    ReplyDelete

sila tiggalkan komen anda..
kesudian anda amat saya hargai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...